logo

Deels hervatten theorie-examens vanaf 6 april a.s.

Examencentrum te Amersfoort

ExTH hervat vanaf maandag 6 april 2020, deels, de examinering in het examencentrum te Amersfoort.
Vanzelfsprekend zal dit volgens de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM gebeuren. Dit betekent dat we meer tijd tussen de examens inplannen om aan alle richtlijnen te kunnen voldoen. Onze examenfunctionarissen zullen uitgerust zijn met hulpmiddelen ter preventie van verspreiding van het virus. Mochten kandidaten zelf beschikken over hulpmiddelen, die vanuit de werkgever zijn aangeleverd met betrekking tot de uitvoering van hun functie, mogen zij die meebrengen naar het examen. Na verificatie en goedkeuring door de examenfunctionaris zullen deze toegestaan zijn te gebruiken tijdens het examen. De kandidaten zullen ten alle tijden de aanwijzingen moeten opvolgen van de examenfunctionaris. Deze is ook bevoegd om een kandidaat te weigeren voor het examen indien deze symptomen vertoont met betrekking tot het coronavirus.

Het gebruik van algemene ruimtes en faciliteiten, denk aan kluisjes en wachtruimte, etc. zijn vanwege infectiegevaar niet bruikbaar.

Dringend verzoek om u pas 5 minuten voor aanvang van het examen te melden bij de receptie en meteen na het examen het pand te verlaten.

Externe locaties ExTH

Inmiddels is er getest op de externe locaties met alle extra maatregelen omtrent het coronavirus en we zijn dan ook van mening dat ook de theorie-examens op deze locaties op een veilige manier kunnen worden afgenomen.
Enkele punten worden aangepast:
Het identificatiebewijs dient de kandidaat op een daarvoor aangegeven plek bij de aanmeldbalie te leggen voor de identiteitscontrole en de kandidaat neemt het identificatiebewijs daarna mee de examenzaal in.
De maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni.
We houden de communicatie en de adviezen vanuit de overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. 22 april besluiten we of we de beschikbare data in mei kunnen opschalen of dat de huidige maatregelen gehanteerd blijven.

Opening externe locaties

De volgende locaties gaan open:

Locaties Open vanaf Openingsdagen
Arnhem 7 april ma, di, do en vr
Den Haag 7 april ma t/m vr
Amersfoort 8 april ma, di, do en vr
Amsterdam 8 april ma t/m vr
Leeuwarden 8 april ma, di en vr
Zwolle 8 april ma t/m vr
Rotterdam 15 april ma t/m vr
Breda 16 april ma t/m vr