logo

Omrekentabel: HTV Crebo 25409

MBO-scholen hebben in de OER van het cohort 2016 (en sommige scholen ook in de OER van cohort 2017), de toekenning van cijfers opgenomen op basis van een omrekentabel. Daar een vastgestelde OER als een contract met de onderwijsnemer gezien kan worden, is deze door scholen niet meer open te breken. ExTH publiceert daarom onderstaande omrekentabel voor cohort 2016 en 2017. Het is aan de scholen of ze op basis van hun OER vanaf cohort 2017 deze omrekentabel of de nieuwe regeling hanteren.

Klik hier voor de omrekentabel.

Nieuwe regeling

Vanaf cohort 2017 (Facultatief) en cohort 2018 zijn de theorie-examens WKPV1 en WKPV2 voorwaardelijk gesteld voor het deelnemen aan de praktijkexamens. De kandidaat moet de theorie-examens hebben afgelegd maar hoeft deze nog niet behaald te hebben om aan de praktijkexamens deel te kunnen nemen.

Een cijfer (4-6-8) wordt toegekend aan de kerntaken:

  • B1- K1 (Behaald resultaat Dienstverlening en Calamiteiten)
  • B1- K2 (Behaald resultaat Dienstverlening en Calamiteiten)
  • P2- K1 (Behaald resultaat Sanctionerend Optreden)

Daarnaast ontvangen kandidaten een resultatenoverzicht met daarin de resultaten van de theorie-onderdelen WKPV1, WKPV2 en Rechtskennis. Een ExTH-diploma wordt pas dan verstrekt als een kandidaat zowel WKPV1, WKPV2, SO, D&C als Rechtskennis met minimaal een voldoende heeft afgerond, hij het certificaat LRH heeft aangeleverd en zijn ID heeft geüploaded.  (NB: De foto, het BSN-nummer en het documentnummer van het ID mag onzichtbaar zijn gemaakt.)